MIDDAG

ANTIPASTO - CANTORNL - PRIMI PIATTI - SECONDI - PIZZA - DESSERT

Antipasto

BURRATA PUQLIESE

Krämig buffelmozzarella med inlagda pachino cocktailtomater, serveras med olivolja samt ruccola. Toppas med basilika

 

149:-

CARPACCIO DI MANZO

Färsk oxfilé serveras på klassiskt vis med ruccola, hyvlad parmesan, svarta inlagda oliver och citron. Toppas med ler olivolja

169:-

CALAMARI FRITTI

Friterade bläckfiskringar som serveras med citron och chiliaioli. Toppas med vitlöksolja (finns i både halv och hel portion)

149:- / 225:- (2 personer)

ANTIPASTO MISTO

En blandning utav våra finaste charkuterier och ostar så som, lagrad parmesan (24 månader), pecorino och mozzarella. Serveras med späck, tryffelsalami, bresaola, coppa di parma och san danieleparmaskinka. Toppas med pesto och fikonmarmelad (finns i både halv och hel portion)

 

185:- / 225:- (2 personer)

ContornI

PANE ALL AQLIO

Hembakat vitlöksbröd med en stänk av chili

 

55:-

RUCCOLASALLAD

Ruccola som serveras med hyvlad parmesanost, olivolja och balsamico

47:-

INSALATA DI POMODORI

Italienska solmogna tomater, serveras med rödlök, persilja, basilika samt droppar utav en av de finaste olivoljorna

47:-

VERDURE A LA GRIGLIA

Husets inlagda och grillade grönsaker; zucchini, paprika, aubergin och färskt malda italienska örtkryddor

 

55:-

 

SELEZIONE DI FORMAGGIO FORMAGGIO

Ostbricka med en salig blandning utav Italiens bästa ostar så som 24 månader lagrad parmigiano reggiano, asiago, pecorino och capreata (fårost). Serveras med fikonmarmelad och kex

 

147:-

Primi Piatti

RISOTTO A LA FUNGHI PORCINI

Krämig risotto som tillagas med smörstekt karljohanssvamp och en stänk av chardonnay. Tillreds ihop med parmesanost

 

225:-

TAGLIATELLE MED STRIMMLAD OXFILÉ

Rätten tillagas med smörstekt skogssvamp i en utsökt, gräddig tryffelcreme och en stänk av cognac och hyvlad parmesanost

239:-

FRUTTI DI MARE

Spaghetti med olivolja och frästa läckerheter så som rödräka, blåmusslor, vongele och bläckfisk. Toppas med chili, vitlök, persilja, tomater och en stänk av husets vita vin

235:-

SEDANINI ALLO SCUDETTO

Färsk pasta med strimlad kalvfilé som bryns med vitlök, kapris och marinerade pachinotomater. Toppas med riven pecorino och en stänk av husets vita vin

237:-

SECONDI

FILETTO BRANZINO ALLA LIGURE

Smörstekt seabassfilé med ihoprörd taggiasca oliver, kapris, marinerade pachinotomater och droppar av tappad olivolja. Serveras med en ligurisk pestosallad av Napolitana

 

259:-

SCAMPI SALATI

Viltfångad rödräka ifrån Argentina, fräst i smör, olivolja, chili, vitlök och persilja. Toppas med marinerade cocktailtomater och serveras med färskt grillade grönsaker

299:-

FILETTO AL PEPE VERDE

250g oxfilémedaljonger med rosmarin- och vitlöksrostad mandelpotatis. Serveras med en gräddig cognac- och grönpepparsås samt ugnsbakade kvisttomater

337:-

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

Smörstekt och späckad kalvytterfilé med salvia, san danieleparmaskinka och en stänk av husets vita vin. Serveras med grillad zucchini, aubergin, paprika, portabellosvamp och potatis

257:-

OSSO BUCCO ALLA MILANESE

Brynt kalvlägg med olivolja och frästa grönsaker som långkokas i en krämig tomatsås med vitt vin och malda italienska örter

237:-

Pizza

MARGHERITA

Tomatsås, mozerella och basilika

 

137:-

VESUVIO

Tomatsås, mozzarella, kokt skinka och marinerade cocktailtomater

141:-

CAPRICCIOSA

Tomatsås, mozzarella, kokt skinka, italiensk svamp, oliver och marinerad kronärtskocka

147:-

LO SCUDETTO

Tomatsås, mozzarella, burrata, bresaola och soltorkade tomater

 

177:-

SALAMI

Tomatsås, mozzarella, parmesan och ruccola

 

147:-

SALAMI PICCANTE

Tomatsås, mozzarella, champinjoner, stark salami och ruccola

 

147:-

SCAMPI

Tomatsås, mozzarella, vitlök- och chilimarinerad scampi, cocktailtomater och basilika

 

167:-

VEGETARIANA

Tomatsås, mozzarella, grillad aubergin, zucchini och paprika samt portabellosvamp

 

145:-

Efterrätter

GELATI MISTI

Husets tre hemsnurrade glassar med smakerna valnöt, pistage och citron

 

119:-

TIRAMISU

Italienska för “ta mig till himmelen”. Klassisk bakelse av högsta kvalité

119:-

TORTINO DI CIOCCOLATA

Ugnsbakad chokladfondant med en varmt rinnande nougatkärna. Serveras med vaniljglass och hallonsås

127:-

IL COCCOLATION

Husets hemgjorda chokladtryffel med smak av pistage, apelsinzest och en stänk av mandellikör

52:-

Lo-Scudetto-logogulbred.png